NA DAN TITOVE SAHRANE DB PREVARIO SVE;Shranili vreću pijeska


Prevaren ceo narod i više od 700 svetskih zvanica

Na sahrani Josipa Broza Tita prevaren je ceo narod i više od 700 svetskih zvanica!
U kovčegu koji je prevezen od Savezne skupštine do Kuće cveća, 8. maja 1980. godine, umesto tela maršala, bila je vreća peska prekrivena zastavom. U ovu podvalu tajne službe mnogi ne veruju, a ipak se svi pitaju šta je u kovčegu koji se i danas nalazi na Dedinju i svakodnevno ga obilazi i poklanja mu se na desetine ljudi.
Bivši načelnik SDB Obren Đorđević, nazvao je sahranu Josipa Broza njegovom poslednjom prevarom i šokirao javnost. U međuvremenu, Đorđević je preminuo, ali je novinar i publicista Marko Lopušina zabeležio njegovo svedočenje.
- U kovčegu, umesto Josipa Broza, bila je samo vreća peska prekrivena zastavom. Oko Broza su inače uvek kružile neke misterije. On je više puta lagao i za datum rođenja, pa ljudi nisu znali kad da mu veruju. Na dan sahrane uspeo je poslednji put da nas prevari. U Beogradu se 8. maja 1980. okupio ogroman broj ljudi, a bilo je i oko 700 svetskih zvanica. Svi oni su u stvari pratili kovčeg sa vrećom peska verujući da je u njemu Titovo telo - kaže Lopušina za Srpski telegraf.
Tajna služba Jugoslavije uspela je da prevari okupljene, koji su plakali i cvećem zasipali vreću peska.
- Iz bezbednosnih razloga, tajna služba je Tita sahranila pre sahrane! Obren Đorđević priznao je da je u kovčegu bila vreća sa peskom, a kad je kovčeg spuštan u grob, taj deo bio je zatamnjen i na televiziji se ništa nije moglo videti. Posle toga osvanula je mermerna ploča bez zvezde petokrake, koja je čitavog života bila njegovo obeležje. U tom momentu u Kući cveća bila su dva kovčega, jedan preko drugog. U prvom je bilo telo i on se nije mogao videti na televiziji. Drugi kovčeg, napunjen peskom, spušten je tokom ove predstave - priča Lopušina.
izvor(srbija.danas)SLOBA JE BISEKSUALAC! Rekao je to PRED SVIMA, u punom studiju! A tek REAKCIJA! Au, bokte! (VIDEO)


Šešelj poručuje: Srbija ima veliki dug prema generalu Draži Mihajloviću - most nazvati po njemu!


APSOLUTNI HIT! U muzeju voštanih figura, replika Bijonse izazvala PODSMEHE - jel ovo uopšte ona?(FOTO)

Comments